Ri rock

Bio je to novi početak za Udrugu Ri Rock, a za novi početak uvijek je dobro imati i novu krv.

Tako je udruga, već iscrpljena i podkapacitirana, odlučila dati oglas da traži ljude koji bi nam pomogli da opadajuću putanju udruge promijenimo prema gore. Postavili smo opušteni oglas na Facebook s ciljem da pronađemo volontere sa znanjem pisanja projektnih prijedloga. Unatoč lošim komentarima, da „nismo normalni“ i da smo „užasno glupi“ jer „tko bi lud volonterski pisao projekte“, naš inbox se punio porukama.

Među prijavljenima na razgovoru došla je simpatična, čvrsta i mlada djevojka koja se profesionalno bavi sportom i nema baš veze s rockom. No, njen životopis nam je govorio da ona jako dobro zna pisati projekte, a ona da želi raditi bitne stvari i promijeniti svijet. Na drugu stranu, pojavila se još jedna mlada djevojka no vrlo šutljiva, odrješita i sva u crnom te s nevelikim znanjem u pisanju projektnih prijedloga već knjigovodstvom i željom da volontira u udruzi koja brine o njenoj velikoj ljubavi: alternativnoj glazbi. Nismo puno očekivali od ove dvije djevojke, ali ubrzo su nam šutljiva „metalka“ i tvrdoglava „sportašica“ pokazale kako se upravlja jednim „brodom“ te preuzele kormilo naše udruge i povele nas i našu putanju visoko prema gore u nove obzore. Tako su od volonterki, današnja predsjednica udruge Jelena Martinčić i izvršna direktorica Anja Štefan, mnogim bendovima, glazbenicima, građanima i naravno nama, svojim sučlanovima, osigurale da provodimo i sudjelujemo u programima koji, kako su i same željele, mijenjaju svijet na bolje. Uz njihovu pomoć Udruga Ri Rock je održala mnoge koncerte, festivale, brojne besplatne glazbene radionice za mlade i djecu s poteškoćama u učenju, umjetničke radionice za penzionere, omogućila plaće mnogim djelatnicima na sceni i naravno osigurala da Udruga Ri Rock zasjaji u svom punom rokerskom sjaju.
I zato, članovi Udruge Ri Rock, oduvijek će cijeniti volonterski rad i sjajiti kao zvijezda vodilja svima koji svojim volonterskim trudom žele promijeniti svijet te dokazati nevjernicima koliko je bitno volontirati.