U petak, 29. studenog 2019. u Šibeniku, trećega dana konferencije 48 sati – 11. susret gradonačelnika i poduzetnika koja se održala u Amadria Parku od 27. do 29. studenog, Coca-Cola je najboljim ovogodišnjim akcijama čišćenja dodijelila nagrade. Upravo prvu nagradu u iznosu od 15.000,00 osvojio je Klub mladih volontera/ki za akciju čišćenja plaže Marlera u Ližnjanu koju su organizirali u sklopu Europskog tjedna mladih 11. svibnja 2019. godine.

Volonteri/ke ove predivne akcije prikupili su čak 700 kilograma otpada, odnosno 64 kilograma po sudioniku, kojih je bilo 11 te su pokazali da se sve može, kada se "male" ruke slože!

Klub mladih volontera/ki djeluje od 2017. godine, pod projektom "Volontiranje - snaga mladih", kojeg vode Volonterski centar Istra i Udruga ZUM, i dosad su organizirali brojne volonterske aktivnosti i aktivnosti za unapređenje provođenja slobodnog vremena mladih u Puli i okolici. U ime udruga, u Šibenik su veselo otputovali upravo volonteri i volonterke iz Kluba - Katharina Mikulić, Alen Mišan, Patrik Prenc i Darija Škare, koji su sudjelovali u svečanosti i preuzeli nagradu. Coca-Colin projekt Od izvora do mora potiče i promiče akcije čišćenja područja uz hrvatske vode – rijeke, jezera i obalu Jadranskoga mora – od ambalažnoga otpada te potiče na njegovo primjereno odlaganje i čuvanje vodnoga bogatstva.