Klub mladih volonterki i volontera (KMV) zajednički je program udruga Volonterski centar Istra i ZUM, koji okuplja mlade iz Pule i okolice zainteresirane za doprinos zajednici kroz volontiranje. Kroz petogodišnji rad Kluba mladi su osmislili, organizirali i proveli niz volonterskih aktivnosti, s naglaskom na akcije čišćenja obale, među kojima je i jedna javno nagrađena akcija prema kriteriju najveće količine prikupljenog otpada po uključenoj osobi/volonteru. Ove jeseni odluka je pala na drukčije aktivnosti.

Krajem listopada 2022. u Puli je održana javna aktivnost s udrugom Snoopy, s ciljem promocije udomljavanja napuštenih pasa i volontiranja. Volonterke i volonteri Kluba mladih i udruge Snoopy prošetali su pse po centru grada, prolaznicima omogućili upoznavanje i fotografiranje sa psima, podučavalih ih izradi igračaka za pse od starih majica… dok su dan prije izrađivali ukrase za fotografiranje i pekli kolačiće za pse.

202212 Istra

202212 Istra 2

Na inicijativu jedne od članice Kluba, u studenom 2022. započela je suradnja Kluba mladih volonterki i volontera sa Školom za odgoj i obrazovanje Pula, pod nazivom “Pula kroz moje oči”. Zadatak volonterki je osmisliti priče o pulskim znamenitostima i kroz šetnju gradom ih predstaviti učenicima/cama Škole za odgoj i obrazovanje. Nakon druženja “u hodu”, učenici i volonterke zajedno izrađuju likovne prikaze predstavljenih gradskih motiva. Likovni radovi se zatim pretvaraju u razglednice koje će biti izložene na božićnim štandovima školske zadruge “Šparooga”.

202212 Istra 3

 Ovogodišnje volonterske aktivnosti Kluba mladih volontera/ki osmišljene su i realizirane u okviru projekta “Volontiranje - snaga mladih” koji se provodi do 31.12.2022. uz financijsku podršku Grada Pule-Pola.