Nacionalna kampanja HRVATSKA VOLONTIRA održala se dvanaestu godinu za redom, od 11. do 14. svibnja 2022. Hrvatski centar za razvoj volonterstva i volonterski centri u Hrvatskoj, u partnerstvu s Hrvatskim Crvenim križem, Mrežom mladih Hrvatske i Savezom izviđača Hrvatske proveli su ovogodišnju kampanju kako bi istaknuli potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem, kada se povežu građani i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora.

Kako bi se istaknuo potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem kada se povežu građani i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora, ovom manifestacijom nastojimo potaknuti što veći broj građana i organizacija iz cijele Hrvatske na uključivanje u različite društveno korisne aktivnosti i time promovirati vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca.

Ovogodišnjom manifestacijom Hrvatska volontira željeli smo promovirati značaj i dobrobiti volontiranja za razvoj društva. Prateći Europsku godinu mladih, ove godine naglasak smo stavili na potencijale i snagu sustavnijeg angažmana mladih u suočavanju s izazovima prirodnih i društvenih kriza kao što su klimatske promjene, COVID-19, nasilje, ratovi i veliki priljev izbjeglica.

Povezujući različite aspekte volontiranja, mlade, krize i održivi razvoj želimo naglasiti kako se otpornost nalazi u kvaliteti interakcije između pojedinaca i njihovog okruženja, između generacija, između različitih društvenih grupa i kultura, između sektora i disciplina.

2806491

Kampanja je okupila 185 organizatora volontiranja koji su u 90 gradova i općina proveli 295 volonterskih aktivnosti kako bi svojim doprinosom potakli izgradnju sretnije i bolje zajednice. Ukupno 3.992 volontera poklonilo je 15.808 volonterskih sati svojim zajednicama.

Volontiranje ne staje kada zavrsi nasa maniestacija, pozivamo vas da pronadjete najblizi volonterski centar i organizaciju i aktivnosti kojima zelite pokloniti svoje vrijeme, znanje i vjestine:
 


HVALA od srca svima koji su se odazvali pozivu, dali podršku manifestaciji i svojom pozitivnom energijom i angažmanom ovu društvenu mrežu učinili važnom!

Završni izvještaj i video ovogodišnje manifestacije možete pronaći u nastavku:

Hrvatska volontira 2022. - Završni izvješta

Hrvatska volontira 2022. - Završni video