Stjecanje kompetencija kroz volontiranje
aktivnosti

Stjecanje kompetencija kroz volontiranje

Volontiranje razvija niz osobnih, socijalnih, organizacijskih i profesionalnih kompetencija koje vam osiguravaju bolje i lakše snalaženje u raznim poslovima i u svakodnevnom životu.

Hrvatski centar za razvoj volonterstva

Hrvatski centar za razvoj volonterstva

Hrvatski centar za razvoj volonterstva doprinosi izgradnji otvorenog, demokratičnog i vitalnog društva koje počiva na aktivnom sudjelovanju građana. Osnovna misija Centra je predvoditi razvoj i pružiti podršku jačanju resursa za afirmaciju volonterstva u Republici Hrvatskoj.

Dragi organizatori volontiranja,

pozivamo Vas na sudjelovanje u istraživanju o vrijednosno orijentiranom volontiranju mladih. Ovim istraživanjem želimo saznati jesu li volonterski programi u zemljama Europske unije u relaciji s vrijednostima poput inkluzije, različitosti, tolerancije, solidarnosti i ostalih Europskih vrijednosti, ali isto tako želimo mapirati probleme i moguća rješenja za povećavanje kvalitete volonterskih programa u kontekstu vrijednosno orijentiranog volontiranja, a sa svrhom kapacitiranja organizacija koje uključuju mlade volontere u svoje aktivnosti
Istraživanje provodi Hrvatski centar za razvoj volonterstva u suradnji s partnerskim organizacijama iz Italije i Portugala.

Vaše sudjelovanje je u potpunosti dobrovoljno, a mi Vas molimo da odgovorite na sva pitanja. Vaši odgovori će nam poslužiti za izradu publikacije i kurikuluma vezanih uz vrijednosno orijentirano volontiranje mladih.

Istraživanje se provodi putem upitnika za čije je ispunjavanje u prosjeku potrebno izdvojiti oko 10 minuta.

Upitnik je namijenjen organizacijama koje u svoj rad uključuju volontere, s naglaskom na mlade volontere (15-30 godina), a možete ga pronaći na POVEZNICI.

Istraživanje je dio Erasmus+ projekta “VIV - Volontiranje inspirirano vrijednostima”. Nositelj projekta je Centro Servizi Padova Solidale (Italija), a partneri su Hrvatski centar za razvoj volonterstva te Associacao Mais Cidadania (Portugal).


HCRV Facebook

naše aktivnosti

Hrvatska volontira

Manifestacijom nastojimo potaknuti što veći broj građana i organizacija na uključivanje u različite društveno korisne aktivnosti i time promovirati vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca.